Over Renee

Wie ben ik

Jarenlang werkte ik als verpleegkundige in ziekenhuizen, de thuiszorg en kraamzorg, waar ik alle aspecten van het leven tegenkwam. Het zorgen voor anderen tijdens bijzondere momenten in het leven heeft mij altijd geboeid en gegrepen. De kracht van mensen fascineert mij. Ik leerde dat ‘zorgen voor’ soms niets anders is dan naast iemand staan en helpen te vertrouwen op wat iemand zelf allemaal kan doorstaan en ervaren.

Door de jaren heen kreeg ik meer oog voor het begeleiden van mensen tijdens belangrijke gebeurtenissen in het leven. Ik zag dat mensen veel zelf kunnen als ze dat maar niet helemaal alleen hoeven doen. Daar zit mijn kracht. Ik hou ervan om samen het leven in al zijn aspecten te doorleven. Daarvoor is soms veel kracht nodig. Ik help mensen deze kracht in zichzelf te vinden. Daarnaast ben ik ook in staat om mijn praktische kennis

en ervaring als verpleegkundige en acupuncturist te delen.

Ik beschouw de interactie, het delen en de verbinding die ontstaat tijdens de behandelingen als een groot rijkdom. Het geeft mij veel voldoening om mensen te kunnen bijstaan en ik voel mij helemaal op mijn plek. Ik vind het fijn dat ik mag meedenken, ondersteunen en behandelen. Daarvoor ben ik heel dankbaar.

Mijn ervaring

Al ruim 25 jaar ondersteun ik mensen met acupunctuur en Chinese kruiden. Ook integreer ik de principes van de Chinese geneeskunde en een holistische benadering van gezondheid in mijn werk. Mijn interesse in holistisch welzijn groeide door de jaren heen, en mijn achtergrond in de Westerse benadering van gezondheid kreeg meer diepgang na het bestuderen van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ik behaalde mijn diploma aan het Anglo Dutch Institute of Oriental Medicine, met specialisaties in Qigong-Tuina, Chinese Kruiden en Shiatsu. Daarnaast ontwikkel ik mij nog steeds met verschillende bij- en nascholingen.